Thursday, October 21, 2010

Telefoanele cu Windows Phone 7 vor avea un SD card (puțin) accesibil utilizatorului!

În postul ăsta, scriam despre faptul că telefoanele Windows Phone 7 nu vor avea un slot SD card și că eventualul card care ar putea fi montat ar fi fix.
După lansare, noi amănunte au apărut și, în concordanță cu acest articol se pare că lucrurile nu stau chiar așa de prost. Aparent, unele telefoane cu WP7 vor avea un slot SD card, cu un card care va putea fi scos de către utilizator, DAR, mereu e un dar..., atunci când un telefon cu WP7 și slot SD este instalat din fabrică, memoria internă (8, 16GB, etc.) este combinată cu cea aflată pe cardul SD, iar scoaterea cardului va duce la pierderea de date și o posibilă funcționare aiurea a telefonului, lucru care se rezolvă doar printr-un hard reset, evident, cu pierderea tuturor datelor utilizatorului și a personalizării telefonului...

În altă ordine de idei, se pare că Adobe lucrează la un player Flash pentru WP7, iar versiunile viitoare de WP7 vor avea un IE diferit, mai extensibil și care va suporta versiuni de Flash și Silverlight care vor fi mai performante și mai puțin gurmande cu bateria decât ceea ce se poate face cu IE-ul livrat cu versiunea actuală de WP7.

De asemenea, la lansare, Microsoft a dezvăluit motivele pentru care WP7 nu suportă (la lansare) Copy/Paste, tethering, Flash sau Silverlight în browser: nu a fost timp suficient pentru dezvoltarea acestor facilități, spunea Andy Lees:
"It's not a religious thing; we support standard H.264 video in the browser. We're not allergic to Flash, we're not allergic to Silverlight, we're not allergic to HTML5 – but this [Windows Phone 7 browser] doesn't support it,"  
"We don't have the extensibility model inside the browser for those pieces and when you see the future I think you'll understand why."

În general, atitudinea către WP7 după evenimentul de lansare a fost în general foarte pozitivă, chiar și părerile negative ascund lucruri pozitive pentru Microsoft, multe din părerile negative neavând în fapt nimic în comun cu WP7:

Windows Phone 7: The Genius of Tiles and HubsWindows Phone 7: Ready to fill the gap, or 12 months too late?

No comments:

Post a Comment