Friday, August 5, 2011

Am schimbat telefonul!

În sfârșit, am schimbat telefonul! După cum era de așteptat, pentru cine a mai citit pe aici, eram interesat de un smartphone cu Windows Phone 7. Și exact din ăsta am luat... :)
Mai precis, un LG E-900 Optimus 7 16GB Black.

Mai multe detalii tehnice găsiți la GSMArena.

Arată foarte bine, e destul de mare - dar nu prea mare, încape foarte bine în buzunar sau în borsetă - carcasa e metalică, ecranul mai mult decât strălucitor - deși nu e AMOLED sau NOVA, e un IPS obișnuit.
Interfața e grozavă, foarte fluidă, totul curge fără nici o blocare, evident, resursele hardware sunt impresionante și mai ales, interfața grafică e accelerată în hardware, nu ca la Android, unde doar jocurile beneficiază de cipul grafic, UI-ul fiind în sarcina CPU-ului.

Telefonul a venit inițial cu versiunea 7.0.8004.0 (versiunea RTM, din 2010), am făcut succesiv, update la 7.0.7008.0 și apoi la 7.0.7392.0 (NoDo + certificatele digitale fraudate), toate cu Zune, că fără acest soft nu se poate. Următoarea versiune de WP7 este 7.10.7720.0, denumită și Mango - și în mod ciudat va fi cunoscută ca Windows Phone 7.5 și nu 7.1.

Nu am reușit să transfer agenda de pe vechiul meu Nokia 6233 decât parțial, din păcate nu am găsit o modalitate ușoară de a converti datele de pe Nokia într-un format compatibil, așa că am importat lista în Google Contacts și acolo le procesez și apoi sunt adăugate automat în telefon.

Ce-mi place foarte mult este ușurința cu care îl folosești, totul e la locul lui, simplu, fără nici un efort, nu ești bombardat în orice ecran te-ai duce cu zeci de iconuri nesfârșite, care fiecare face câte ceva. Experiența e foarte integrată și plăcută.
Fontul folosit de interfața grafică e superb, tipografia e grozavă, una din cele mai bune pe care le-am văzut. Tranzițiile sunt de asemenea fluide, rapide și impresionante.

Chiar dacă Zune nu e cea mai bună soluție de comunicare cu telefonul, am constatat că aduce măcar un beneficiu major: organizare. Albumele audio, filmele sunt organizate și organizabile foarte ușor, sunt regăsite pe telefon în același mod în care le găsești și în PC, deci până la urmă totul are sens și nu mă deranjează foarte tare că nu poți copia direct pe telefon.

No comments:

Post a Comment