Thursday, September 29, 2011

Cum să forțezi actualizarea la Mango a Windows Phone 7

După cum poate știți, pe 27 Septembrie 2011, Microsoft a deschis "porțile" la actualizarea telefoanelor la versiunea Windows Phone 7.5, cunoscută ca și "Mango" (tehnic este v7.10.7720.68, deci 7.1, nu 7.5 - Windows Phone 7.5 e numele de marketing...).

Dar actualizarea nu se face dintr-o dată pentru toți deținătorii de Windows Phone 7, ci în etape, în prima săptămână 10% din telefoane, 25% în a 2-a săptămână și în a 3-a și a 4-a săptămână restul de telefoane.

Evident, după ce am așteptat atât, să mai aștepți încă 2-3 săptămâni deja este prea mult, așa că, bazându-ne pe experiența actualizării la versiunea "NoDo" din primăvara lui 2011, s-a constatat că există o metodă neoficială de forțare a actualizării, mai precis prin întreruperea conexiunii la Internet în momentul verificării de către Zune a existenței unei actualizări pentru telefon.

Zune, când primește comanda UPDATE face 2 lucruri importante:

 1. verifică să vadă dacă pentru telefonul tău există actualizări noi.
 2. după ce constată că există actualizări noi verifică și dacă telefonul tău are "dreptul" să le instaleze.
Dacă se întrerupe conexiune între cele 2 momente atunci Zune afișează rezultatul căutării - adică noua versiune de software pentru telefon. Cum actualizările nu sunt livrate către toate telefoanele odată, ci aleator, doar către o parte a lor, pe rând, Zune primește sau nu interdicția de actualizare a telefonului tău. Ca să nu primească interdicția trebuie să-i tăiem comunicația cu serverele care dețin lista de telefoane care urmează să primească actualizarea.


Pentru asta trebuie să respectați următoarele etape:

 1. Instalați ultima versiunea de Zune (4.8)
 2. Faceți spațiu pe volumul în care Zune face backup la telefon - de obicei volumul C - pentru că actualizarea nu va reuși dacă nu aveți suficient spațiu liber pentru backup - și e bine să-l faceți, deși se poate sări peste el.
 3. Conectați telefonul la PC prin USB.
 4. Activați "Airplane Mode".
 5. Porniți Zune - dacă nu a pornit deja automat.
 6. Sincronizați telefonul.
 7. Eventual ștergeți muzica din telefon (dacă o mai aveți și pe PC) și filmele din telefon, pentru a face backup-ul mai mic.
 8. Intrați în meniul Phone - Settings - Update - de obicei vă spune că sunteți la curent, nu aveți nici o actualizare de instalat... (nu mai spune!..., lasă că știm noi că este...)
 9. Click pe altă opțiune din meniu (ex. Sync Options)
 10. Mutați din nou cursorul mouse-ului deasupra opțiunii Update, pregătiți-vă să scoateți cablul de Internet din PC. Dacă aveți Internet prin Wi-Fi puteți să dezactivați (Disable) conexiunea - dar ar fi preferabil să vă mutați temporar pe o conexiune cu fir, e mult mai ușor de controlat.
 11. În momentul în care cu o mână apăsați click-stânga pe opțiunea Update din Zune, acesta va începe să caute o actualizare, numărați de exemplu până la 5 și apoi scoateți cablul. Zune va căuta în continuare și dacă ați nimerit intervalul de timp vă va spune că aveți o actualizare disponibilă (v7403, dacă deja telefonul are NoDo (7.0.7390.0 sau 7.0.7392.0)).
Ecranul din Zune mult așteptat...
 • Dacă nu ați nimerit intervalul de timp Zune va spune după 30 de secunde sau mai mult fie că nu există nici o actualizare, fie că nu poate contacta server-ul de actualizări.
 • Dacă nu merge din prima trebuie să încercați de mai multe ori, schimbând intervalul de așteptare, de exemplu poate să meargă când numărați doar până la 1 și imediat scoateți cablul, sau chiar la mai puțin de de o secundă de la apăsarea opțiunii Update. Acest interval de timp depinde de conexiunea la Internet pe internațional (către US), cu cât conexiunea e mai rapidă cu atât intervalul de așteptare e mai mic.
 • După ce Zune vă afișează ecranul de mai sus, nu uitați să reconectați PC-ul la Internet, pentru că urmează să descarce actualizările propriu zise. 
 • Apoi urmați instrucțiunile furnizate de Zune, pentru a îndeplini actualizarea la Mango:
Pasul următor, după ce ați re-conectat PC-ul la Internet și ați apăsat pe UPDATE în ecranul anterior.

Urmează o serie de etape, printre care și o restartare a telefonului.
Și tot așa..., până când actualizarea pre-Mango (v7403) se termină.

Acum ajungem la instalarea propriu zisă a lui Mango...
Încă o restartare a telefonului...
Acum urmează faza cea mai lungă, în care nimic nu pare a se întâmpla, dar uitați-vă la bara de progres albă de pe telefon, din partea superioară a ecranului, ea vă indică că actualizarea are loc.
În sfârșit, ultimul pas...
Și gata! Avem Mango!!!
 Deconectați telefonul de PC și savurați dulceața lui Mango!


No comments:

Post a Comment